onsdag 17. november 2010

vi starter allerede nå..




Bakesesongen er snart over oss. Hele kjøkkenet kommer til å bugne av mel, egg, smør, sukker, mandler, marsipan, sjokolade, deilig duftende krydder, sild, sylting i krukker og glass, løk, bakeboller, bakevisp, forkler, ivrige barnehender, og gutter som vil smake, helle og røre.

Jeg tenker på hvor trist det ville være om pepperkakedeigen var kjøp på Ikea, kakene bakt på 1-2-3-måten, goro og kromkakene kjøpt på ICA.. vel hadde vi hatt et ryddigere kjøkken, og perfekte kaker sirlig lagt i boks.. men da hadde det jo ikke luktet så godt og smakt så deilig. Da hadde vi ikke vært så stolte når vi skal servere familie og venner, og invitere på kaffe og kake. Sist men ikke minst; Jeg vil at barna mine vet hvordan de selv kan lage pepperkakedeig, marsipan, havreflarn, brente mandler, serinakaker, sjokoladekjeks,.. Jeg vil at guttene skal lære å bruke litermål og vekt, vispe eggedosis, vite at natron er hevemiddel, at hvetemel gir hvitt brød og boller, og at havregryn er mer enn havregrøt.. Dette er julen for meg. Ekte saker eller ikkeno`.

1 kommentar: